5 ingrediënten die je wil vermijden op de huid van baby's & kinderen

Waar moet je nu op letten bij het kopen van huidverzorgingsproducten voor baby's & kinderen?

Er zijn meerdere ingrediënten die je niet wil smeren op de huid van baby's & kinderen. In deze blog geven wij een opsomming van de 5 belangrijkste ingrediënten die je best kan vermijden. De huid van kinderen en baby’s is veel gevoeliger dan die van volwassenen omdat ze nog volop in ontwikkeling zijn en met The Sunshine Club willen wij kinderen en baby's niet bloot stellen aan schadelijke en chemische stoffen. 

Wat mag er zeker NIET in huidverzorgingsproducten zitten:

 • Parfum – dit is synthetisch en zorgt al snel voor een huidirritatie
 • Alcohol – let op, niet alle alcohol soorten zijn schadelijk maar wel als er op het etiket staat: alcohol denat, SD alcohol, ethanol, ethyl alcohol, benzyl alcohol en isopropyl alcohol.
 • Parabenen (=bewaarmiddelen): dit zijn chemische bewaarmiddelen en zorgen ervoor dat een product langer houdbaar is, maar dit zijn hormoonverstoorders.
 • Sulfaten (SLS en SLE ; Sodium Lauryl Sulphate en Sodium Laureth Sulphate): deze stoffen zorgen ervoor dat een product gaat schuimen en ontvetten (en dus reinigen). Maar sulfaten zijn te agressief voor de huid van baby’s en kinderen. Want sulfaten gaan niet enkel het vuil wegnemen maar ook de natuurlijke beschermlaag van de huid en hoofdhuid.

  Zo leggen vetten (talg) een beschermlaagje over de huid om de huid net te beschermen. En een sulfaat gaat te agressief reinigen en haalt ook deze natuurlijke beschermlaag weg. Gevolg: de huid kan geïrriteerd geraken.

 • Phenoxyethanol: dit is een alternatief voor parabenen (bewaarmiddelen) maar is niet goed in hoge hoeveelheden. En wij raden dit af bij baby's & kinderen.
  Let bijvoorbeeld ook op met babydoekjes want deze stof zit hier heel vaak in!

  Zoals je weet heeft Sophia van The Sunshine Club extra opleidingen gevolgd binnen schoonheidszorg, ingrediënten kennis in skincare en dermatologie zodat wij jullie het juist advies kunnen geven en een 100% juiste keuze kunnen maken in de juiste skincare producten. Voor kinderen & baby's hebben wij gekozen voor het mooie merk van Enfance Paris.